2.1.2024. 16:10
0
Veliki skok cijene Bitcoina: Premašio 45.000 dolara
FOTO: Ilustracija
Kripto tržište započelo je novu godinu uzlaznim trendom jer je Bitcoin prvi put od početka aprila 2022. godine premašio cijene od 45.000 dolara, zabilježivši značajan rast od 7% prvog dana godine.

Ovaj optimističan trend u cijeni Bitcoina uglavnom se pripisuje rastućem očekivanju oko očekivanog odobrenja nekoliko spot burzi-trgovinskih fondova (ETF) za Bitcoin od strane američke Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC).

Nedavni izvještaj agencije Reuters sugerira da bi SEC mogao početi odobravati zahtjeve za Bitcoin ETF-ovima već ovu sedmicu, potičući optimizam investitora i potičući rast cijena. U trenutku pisanja, vrijednost Bitcoina iznosi impresivnih 45.672 dolara, što predstavlja rast od 7% u posljednjih 24 sata, prema CoinMarketCapu.

Pozitivan trend nije bio ograničen samo na Bitcoin. Šire kripto tržište također je doživjelo značajne dobitke. Ether (ETH), druga najveća kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji, zabilježila je porast od 4,87%, dok su druge popularne altkoin valute poput Solane (SOL) i Avalanchea (AVAX) porasle za 10% odnosno 8%.

(Erna H.) 

BITCOIN
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.