23.7.2023. 22:53
0
Blinken: Ukrajina je vratila 50 posto teritorije koju je Rusija zauzela
Američki državni sekretar Antony Blinken izjavio je danas da je Ukrajina vratila oko 50 posto teritorije koju je Rusija ranije zauzela.

"Ukrajinske snage su vratile oko 50 posto teritorije koja je prvobitno bila zauzeta. To su relativno rani dani kontraofanzive i borbe su teške", naglasio je Blinken.

Naglasio je da je ukrajinska ofanziva još uvijek u početnoj fazi.

"Neće se odigrati u narednih nedjelju ili dvije. Još uvijek gledamo, mislim, za nekoliko mjeseci", rekao je Blinken.

Krajem prošlog mjeseca, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski je rekao da je napredak protiv ruskih snaga "sporiji od željenog" ali da Kijev nije pod pritiskom da ubrza napredovanje.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.