1.10.2023. 14:59
0
Fico: Nepromijenjen mi je stav u vezi sa Ukrajinom
Robert Fico, čija je stranka SMER-SSD pobijedila na parlamentarnim izborima u Slovačkoj, izjavio je danas da će sačekati mandat predsjednika zemlje za formiranje vlade, procjenjujući da bi koalicioni pregovori mogli da potraju najmanje dvije sedmice.

Fico, koji je tokom kampanje obećao da će prekinuti vojnu pomoć Ukrajini, rekao je na konferenciji za novinare da Slovačka ima veće probleme od Ukrajine i da će učiniti sve što je moguće da započne mirovne pregovore, dodajući da je njegov stav nepromijenjen.

Sa završenim brojanjem u skoro svim glasačkim okruzima nakon jučerašnjih izbora, Ficova stranka SMER-SSD osvojila je skoro 23 odsto glasova, a prati je Progresivna Slovačka, koja je osvojila blizu 18 odsto glasova.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.