25.10.2023. 10:52
0
UNICEF: Stradanja djece u Gazi su mrlja na našoj kolektivnoj savjesti
UNICEF je nazvao broj stradalih djece u Gazi "sve većom mrljom na našoj kolektivnoj savjesti" dok poziva na hitan prekid vatre.

Humanitarna organizacija saopćila je da je "gotovo svako dijete" u regiji bilo izloženo "duboko uznemirujućim događajima i traumama", budući da su izraelski zračni napadi uzrokovali razaranje širokih razmjera, a nestalo je i hrane i vode.

Ministarstvo zdravlja u Gazi koje vodi Hamas saopćilo je da je gotovo 5800 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima od 7. oktobra, uključujući 2360 djece.

(Ajdin B.)

 
UNICEFGaza
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.