17.11.2023. 14:51
0
Dima Asfour: "Nemate pravo reći da stojite uz Palestince dok šaljete oružje koje ih ubija"
FOTO: Screenshot/x
Dima Asfour, prvi sekretar palestinske misije pri UN govorila je u Ženevi, a njen govor postao je viralan na društvenim mrežama.

“Sjedinjene Američke Države nemaju pravo da se pretvaraju da podržavaju civile u Gazi, nemaju pravo kada su SAD upravo odobrile dodatnih 15,5 milijardi vojne pomoći Izraelu dok Izrael ubija Palestince, većinom izbjeglice i djecu”, kazala je Afour.

Kako SAD može objasniti da se njihove akcije podudaraju s bilo kojim od zaduženja pred međunarodnim pravom, upitala je.

"Nije iznenađenje da su cijene dionica proizvođača oružja dosegle rekordne nivoe u posljednjem periodu i nastavljaju da rastu dok Izrael uništava Gazu. Vrijednost najpoznatijih proizvođača oružja u SAD je skočila za 23 milijarde nakon 7. oktobra, nema sumnje da SAD profitira od ovog rata”, istakla je Afour i zaključila da su Sjedinjene Američke Države licemjerne.

“Kroz svoju cijelu historiju, samo 15 godina SAD nije bila u ratu s drugom državom. Samo 15 godina u cijeloj historiji. Niko, ni Izrael ni SAD, a ni proizvođači oružja nemaju pravo da profitiraju od ubijanja Palestinaca. Nemate pravo reći da stojite uz Palestince dok šaljete oružje koje ih ubija”, kazala je na kraju Afour.



(Aldin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.