18.11.2023. 21:27
0
Pogubljen muškarac koji je oteo i zadavio djevojčicu, a potom spalio njeno tijelo
Pogubljen je 53-godišnji muškarac koji je u novembru 2001. godine zadavio petogodišnju Alexandru Flores nakon što ju je oteo iz trgovine Walmart dok je njena porodica bila u kupovini.

David Renteria dobio je smrtonosnu injekciju u državno zatvoru u Huntsvilleu u Teksasu u Americi, piše Sky News.

Djevojčicu, najmlađu od osmero djece, Renteria je odveo iz trgovine u El Pasu prije nego što ju je zadavio i spalio njeno tijelo, kazali su tužitelji.

Ostaci djeteta pronađeni su sljedeći dan u uličici udaljenoj 25 kilometara.

Renteria se pomolio prije pogubljenja, a cijeli postupak su kroz prozor udaljen samo nekoliko metara pratili svjedoci, uključujući rodbinu njegove žrtve.

Zamolio je za oprost i rekao:

- Žao mi je za sve nedjela koja sam učinio. I za one koji su pozvali na moju smrt, koji me namjeravaju ubiti, opraštam vam. Ne prođe dan da ne razmišljam o sudbonosnim događajima tog dana i onome što se dogodilo. Ne postoje riječi kojima se može opisati kroz šta prolazite i ja to razumijem - kazao je Renteria.

Pogubljenje je izvršeno nakon što je Vrhovni sud SAD-a odbio dva odvojene zahtjeva odbrane za odgodu izvršenja smrtne kazne.

Jedan zahtjev proizašao je iz nastojanja njegovih advokata da dobiju pristup dokazima za koje su rekli kako bi mogli pokazati da on nije odgovoran za smrt djeteta.

Još jedna žalba koju je sud odbio kasno jučer bila je usredotočena na tvrdnje da će pogubljenje izazvati "tešku bol" kršeći zabranu okrutnog kažnjavanja.

Tužitelji su rekli da krv pronađena u njegovom kombiju odgovara žrtvinoj i da je njegov otisak dlana pronađen na plastičnoj vrećici stavljenoj preko Alexandrine glave prije nego što je njeno tijelo zapaljeno.

Tužitelji su tvrdili da je Renteria kružio trgovinom oko 40 minuta prije nego što se usredotočio na curicu.

Snimak loše kvalitete s nadzorne kamere pokazuje žrtvu kako napušta trgovinu s ubicom.

Renteria je dugo tvrdio da su ga članovi bande Barrio Azteca, uključujući osobu pod nadimkom "Flaco", prisilili da otme curicu i kako su je potom ubili.

Renteria je bio osmi zatvorenik u Teksasu koji je pogubljen ove godine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.