19.11.2023. 15:05
0
Snažno nevrijeme pogodilo Bugarsku i Rumuniju, prekinut saobraćaj, ima i mrtvih
FOTO: facebook
Dvoje ljudi smrtno je stradalo tokom vikenda u nevremenu u Bugarskoj i Rumuniji, koje je prouzročilo rušenje stabala i nestanak električne energije na obali Crnog mora.

U subotu navečer 43-godišnju ženu nasmrt je zgnječilo stablo u istočnome gradu Varni, objavila je bugarska policija. Povrijeđena su i dvojica spasilaca na koje su pale polomljene grane.

U Sofiji je poginuo 65-godišnji vozač kada je na automobil u kojemu se nalazio palo drvo. Njegova supruga hospitalizirana je u teškom stanju.

Iako se danas vremenska situacija u glavnome gradu smiruje, istočna Bugarska i dalje je izložena snažnom vjetru, koji puše brzinom većom od 100 km/h, i uzburkanom moru, s valovima većim od pet metara.Primorski grad Varna proglasio je vanredno stanje, kao i još osam mjesta u regiji, a stanovnici su zamoljeni da ostanu kod kuće.

Snježni haos vlada i na sjeveroistoku zemlje, odakle je policija primila desetine poziva vozača u nevolji. Prekinuti su zračni i željeznički saobraćaj.

Ista oluja pogodila je i susjednu Rumuniju. Ondje su za plovidbu zatvorene crnomorske luke.

Meteorološka služba izdala je najviše, crveno upozorenje za pokrajine Constantu i Tulceu.Ondje su bez električne energije ostale desetine hiljada domova, a vatrogasci su uklonili 140 stabala koja su pala na cestu. Oštećeno je i četrdesetak vozila. 

Ondje su bez električne energije ostale desetine hiljada domova, a vatrogasci su uklonili 140 stabala koja su pala na cestu. Oštećeno je i četrdesetak vozila, prenosi Avaz

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.