7.12.2023. 19:57
1
Izraelska vojska zarobila i potom skinula desetine muškaraca u Gazi
Vojni dopisnik izraelskog Kanala 11 je objavio snimak koji pokazuje kako izraelske snage namjerno skidaju desetke palestinskih muškaraca.

Muškarci su skinuti nakon hapšenja u u sjevernom dijelu pojasu Gaze, prenosi Klix.

"Izraelska vojska uhapsila je desetke muškaraca koji su se predali i podigli ruke", napisao je Itay Blumental na društvenoj mreži X.

Dodao je da izraelska vojska vrši pretrage zarobljenih Palestinaca.

"Sada provjeravaju je li neko od njih terorista ili operativac Hamasa ili Islamskog džihada", dodao je Blumental.

Izrael je u petak nastavio vojnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon završetka sedmodnevne humanitarne pauze s palestinskom skupinom Hamas.

Najmanje 16.248 Palestinaca je ubijeno, a više od 43.616 drugih je ozlijeđeno u nemilosrdnim zračnim i kopnenim napadima na enklavu od 7. oktobra nakon prekograničnog napada Hamasa.

Hiljade zgrada, uključujući bolnice, džamije i crkve, također su oštećene ili uništene u izraelskim zračnim i kopnenim napadima na opkoljenu enklavu.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.