16.1.2024. 20:10
0
Republikanac odustao od kandidature za predsjednika SAD-a: Čestitam Trumpu na pobjedi
Nekadašnji guverner Arkanzasa Asa Hutchinson objavio je danas kako je odustao od kandidature za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke nakon što je na jučerašnjim unutarstranačkim izborima u Iowi imao 0,2 posto glasova (191 birač).

- Čestitam Donaldu Trumpu na pobjedi u Iowi i ostalim kandidatima koji su se takmičili i dobili podršku delegata - rekao je Hutchinson.

On je najavio da će prekinuti svoju kampanju za predsjednika SAD, te da se vraća u rodni Arkanzas.

- Moja poruka o tome da sam principijelan republikanac s iskustvom koji govori istinu o trenutnom lideru nije prošla u Ajovi - istakao je on.

Novi predsjednički izbori u SAD-u planirani su krajem 2024. godine.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.