4.2.2024. 17:02
0
Amerika planira nove napade protiv grupa koje podržava Iran
Sjedinjene Američke Države planiraju poduzeti daljnje udare nakon što su prošlog vikenda ubijena tri američka vojnika od strane milicija koje podržava Iran, izjavio je u nedjelju savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan, javlja Reuters.

„Namjeravamo poduzeti dodatne udare i dodatne akcije kako bismo nastavili slati jasnu poruku da će Sjedinjene Države odgovoriti kada naše snage budu napadnute, kada naši ljudi budu ubijeni“, rekao je Sullivan za NBC.

Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo izvršili su napade na 36 ciljeva Husa u Jemenu u subotu, drugog dana velikih američkih operacija protiv grupa povezanih s Iranom, nakon smrtonosnog napada u kojem su ubijena tri američka vojnika u Jordanu prošlog vikenda.

„Ono što se dogodilo u petak bio je početak, a ne kraj našeg odgovora, a biće još koraka. Neki su viđeni, neki možda nevidljivi“, rekao je Sullivan.

(Patria)

SADIran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.