16.3.2024. 18:34
0
Ruski grad Belgorod: Prodavnice i škole zatvorene nakon zračnih napada
FOTO: AP
Prodavnice i škole zatvorene su u ruskom gradu Belgorodu nakon bombardovanja za koje su tamošnje vlasti okrivile Ukrajinu.

Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov rekao je da su dvije osobe poginule - kako se glasanje nastavlja na općim izborima na kojim će Vladimir Putin sigurno pobijediti, javlja BBC.

Sistemi protivvazdušne odbrane oborili su osam ukrajinskih projektila, rekao je Gladkov.
 
Putin je optužio Ukrajinu da pokušava poremetiti njegovu kandidaturu za još jedan šestogodišnji mandat.

Učenici u Belgorodu, koji je blizu granice sa Ukrajinom, neće pohađati školu u ponedjeljak i utorak, rekao je guverner. Također, tržni centri u Belgorodu bit će zatvoreni u nedjelju i ponedjeljak, dodao je.

Gladkov je rekao da je jedna žena koja je bila sa sinom poginula na parkingu dok su šetali psa.

- Ljekari se bore za život njenog sina - dodao je guverner.

Belgorod je bio meta nekoliko uzvratnih udara iz Kijeva.

Rusko ministarstvo odbrane potvrdilo je da je "nanijelo gubitke" u pograničnim oblastima Ukrajine i oblasti Belgorod i Kursk.

Također u subotu, guverner Samarske oblasti, oko 850 km jugoistočno od Moskve, rekao je da su ukrajinske bespilotne letjelice gađale dvije rafinerije nafte.

U postu na Telegramu, Dmitrij Azarov je kazao da je jedna od rafinerija u Sizranu zapaljena, ali da nije bilo žrtava.

Ukrajinski izvor rekao je Reutersu da je kijevska obavještajna agencija SBU pogodila tri rafinerije Rosnefta u Samarskoj regiji - u Syzranu, Novokuibyshevsku i Kuibyshevsku.

Kijev nije komentarisao napade u Belgorodu.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.