4.12.2023. 22:00
0
Putin u užem izboru magazina Time za ličnost godine
FOTO: AP
Ruski predsjednik Vladimir Putin jedan je od devet kandidata koji su se našli u užem izboru američkog magazina Time za "ličnost godine" za 2023. godinu.

Pored Putina, na "skraćenoj listi" Tajma za ličnost godine su kineski predsjednik Si Đinping i britanski kralj Čarls Treći.

Među kandidatima su i američka kantautorka Tejlor Svift, film "Barbi", osnivač ChatGPT Sem Altman, tužioci bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, predsjedavajući Federalnih rezervi Džerom Pauel, kao i holivudski scenaristi i glumci, koji su štrajkovali ove godine.

Time je za Putina naveo da je ove godine nastavio rat protiv Ukrajine i da se suočio da "kratkom pretnjom" po svoju vlast tokom pobune Vagnera, ali je, ocjenjuje američki magazin, njegov uticaj samo porastao na kraju, jer se grupa plaćenika povukla kada je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko postigao dogovor sa njima.

Pobjednik će biti proglašen u srijedu, najavio je američki magazin.

Svake godine od 1927. Tajm bira "ličnost godine", a prošle godine su tu titulu poneli ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i "duh Ukrajine".

Time je Putina proglasio za ličnost godine 2007.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.