3.2.2024. 13:54
0
Kupila televizor i skinula “zaštitni sloj”: Uslijedilo je iznenađenje
Tiktokerka je nasmijala korisnike društvene mreže kada je na snimku pokazala kakvu je grešku napravila pri kupovini novog televizora.

“Sada mogu da pričam o tome, jer je prošlo dosta vremena”, napisala je TikTok korisnica u napomeni pored svog videa. Na snimku se vidi šta je uradila kada je kupila novi televizor i, misleći da radi pravu stvar, umalo ga uništila.

Nakon što je postavila uređaj, mislila je da je ekran zaštićen folijom, slično kao kod telefona ili nekih drugih uređaja sa ekranom, pa ga je uklonila. Međutim, tamni sloj koji prekriva ekran nije zaštitni, već je jedan od najvažnijih dijelova uređaja bez kojeg ne možemo vidjeti sliku. To je polarizacijski film koji kontrolira svjetlo na ekranu i omogućava mu da prikaže sliku. Bez ovog filma, ekran je samo jednolično osvetljen.

U jednom od kasnijih videa rekla je da su ona i njen suprug bili uvjereni da je u pitanju zaštitna folija, pogotovo što je malo popustila u jednom od uglova.

Komentatori ispod videa često izražavaju iznenađenje što tiktokerka to nije znala, a među njima je bio i prodavac TV-a koji je otkrio da njen slučaj nije izolovan i da je često imao problem sa mušterijama koje su htjele da vrate televizor, govoreći da je „prestao raditi, nakon uklanjanja zaštitnog filma”. Isto je potvrdio i proizvođač televizora čiji je model tiktokerka kupila. Shvativši njenu nevolju, ženi je poslao novu televiziju, prenosi portal index.hr.

Snimak možete pogledati OVDJE.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.