11.2.2024. 22:15
0
Zanimljivo istraživanje: Koje automobile voze vozači koji najviše psuju
FOTO: ilustracija
Britanski internet portal casino.online ispitao je 2.000 britanskih vozača, kako bi izračunao ko najviše psuje dok je za volanom. Oni su pitali anketirane vozače da li psuju dok voze i koliko često to čine, piše časopis The Sun.

- Nekada smo o vozačima "Škode" mislili kao o tipovima koji se ne petljaju u tuđe živote i koji su prilično blage naravi. Naša otkrića, međutim, pokazuju da je to ovih dana daleko od istine, izjavio je glasnogovornik Peter Yates.

Naime, anketa je pokazala da vozači "Škode" psuju najviše. Oni psuju barem jednom na svake 104 riječi koje izgovore za volanom, kažu istraživači.

Vozači "Range Rovera" u Velikoj Britaniji ne zaostaju za vlasnicima "Škode", izgovarajući jednu psovku na 106 riječi dok su za volanom.

"BMW" je sljedeći najgori, čiji vozači izgovore neku prostotu svakih 109 riječi.

Vozači "Forda" su na četvrtom mjestu, izgovarajući jednu psovku na svakih 111 riječi.

Najkulturniji od ispitivanih britanskih vozača bili su vozači "Tesle", koji opsuju samo jednom na svakih 145 riječi.

(Aldin B.)

Automobili
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.