15.8.2024. 7:37
0
Druga dm stručna konferencija o fizičkom i mentalnom zdravlju žena u tri bh. grada
Banja Luka, Sarajevo i Mostar domaćini konferencije

Nakon prošlogodišnje, prve stručne konferencije na temu fizičkog i mentalnog zdravlja žena, koja je izazvala veliki interes za sudjelovanjem, kompanija dm najavljuje ovogodišnju konferenciju u čak tri bh. grada. Konferencije, za koje su ulaznice od danas 14.8. u prodaji, će se održati 4.9. u Banjoj Luci, 6.9. u Sarajevu i 10.9. u Mostaru. Konferencija ima za cilj da istakne važnost preventivnog pristupa zdravlju općenito, s posebnim naglaskom na fizičko i mentalno zdravlje žena te da pruži konkretne savjete koji će pomoći ženama da vode kvalitetniji život s ciljem očuvanja zdravlja. 

Teme konferencije i predavači

Teme ovogodišnjih predavanja renomiranih stručnjaka iz naše zemlje će biti iz oblasti ginekologije, psihologije, endokrinologije, nutricionizma, sa posebnim fokusom na menstrualno zdravlje. 

Prve o ovim važnim temama u Banjoj Luci 4. septembra će govoriti: doc. dr. sc. med. Arnela Cerić Baničević, spec. ginekologije i akušerstva, zatim mr. ph. Dragana Lošić, nutricionistica, Brankica Raković, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” te dr. Bojana Carić, spec. interne medicine i subspec. endokrinologije, dok će za psihološke radionice biti zadužene Gordana Ružić Milunić i Danka Stojanović Mitrović. 

U Sarajevu 6. septembra će svoje znanje podijeliti i dati praktične savjete: prof. dr. Jasna Bajraktarević, psihologinja, zatim prof. dr. Zelija Velija-Ašimi, endokrinologinja i dijabetologinja, o ginekologiji i akušerstvu će govoriti mr. sci. dr. Vanesa Dujso-Radaslić, a savjete o osviještenoj i izbalansiranoj ishrani će dati dr. sci. Marizela Šabanović, nutricionistica.

Posljednja u nizu predavanja i radionice u Mostaru 10. septembra održat će:  mr. Nevena Pandža, nutricionistica, zatim dr. sc. Romana Barbarić, psihijatrica, govorit će i mr.sc. Tanja Krešić, spec. ginekologije i porodništva i subspec. ginekološke onkologije te msc. Petra Salarić, tabu stručnjakinja, a o značaju  fizičkog zdravlja govorit će mag. cin. Ana Marija Penava, fitness instruktorica. 

„Blizu tri stotine prisutnih na prošlogodišnjoj konferenciji o zdravlju žena i njihove pozitivne reakcije bile su znak da ovaj, uistinu jedinstven događaj, trebamo ne samo nastaviti organizirati, nego i proširiti na druge bh. gradove. Ove godine, u tri grada, više od 500 žena moći će na jednom mjestu slušati vrsne stručnjake iz različitih oblasti, postaviti pitanja i dobiti savjete o tome kako u svakodnevnom životu više misliti na vlastitu dobrobit i unaprijediti svoje zdravlje”, poručila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Prodaja i cijena ulaznica

Ulaznice su u prodaji od 14. augusta, u odabranim dm prodavnicama u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru, a broj mjesta je ograničen. Cijena ulaznice je 10 KM, a uz nju se dobije i dm poklon kartica u istoj vrijednosti.  

Tokom šestosatne konferencije, pored predavanja stručnjaka, prisutne očekuju i pokloni dm-a i partnera konferencije, a ulaznica uključuje i ručak te kafe pauze. Bez ulaznice neće biti moguće sudjelovati na konferenciji te iz dm-a pozivaju zainteresirane da što prije nabave svoju ulaznicu i osiguraju mjesto na ovom jedinstvenom događaju. 

 
DM
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.