3.10.2024. 13:22
Selektor Njemačke objavio spisak pred meč sa Bosnom i Hercegovinom
Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Julian Nagelsmann objavio je spisak fudbalera na koje će računati na predstojećem susretu UEFA-ine Lige nacija protiv selekcije Bosne i Hercegovine i Nizozemske.

Na spisku se nalazi jedan novajlija Tim Kleidienst iz Borussije Moenchengladbach, dok su se u tim vratili Antonio Rudiger, Serge Gnabry, te Janis Blaswich.

Najveći hendikep sigurno će predstavljati povreda prvog golmana Marc-Andrea ter Stegena.

“Bosna i Hercegovina još nije imala domaću utakmicu pod vodstvom novog selektora Sergeja Barbareza. Tako da pretpostavljam da će na stadionu biti emotivno, da će domaći navijači izuzetno navijati i bodriti Bosnu i Hercegovinu – sigurno ćemo naići na uzavrelu atmosferu”, rekao je Nagelsmann.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će selekciju Njemačke ugostiti 11. oktobra na Bilinom polju, a tri dana kasnije na rasporedu je i meč sa Mađarskom.

(Erna H.) 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana