3.10.2024. 22:36
FIFA odbila zahtjev Palestine protiv Izraela
FIFA je još jednom odgodila odluku o palestinskom pozivu na suspenziju reprezentacije Izraela iz međunarodnih takmičenja, u jeku njegovog aktuelnog rata u Gazi.

Nakon sastanka u sjedištu u Zürichu u četvrtak, Međunarodna nogometna federacija - FIFA, svjetsko krovno nogometno tijelo - saopćila je da će njena disciplinska komisija razmotriti optužbe o diskriminaciji koje je iznio Palestinski nogometni savez (PFA).

- Disciplinska komisija FIFA imat će mandat da pokrene istragu o navodnom diskriminacijskom prekršaju koji je iznio Palestinski nogometni savez – navodi FIFA saopćenju.

- FIFA-inom Odboru za upravljanje, reviziju i povinovanje bit će povjerena misija da istraži – i naknadno savjetuje FIFA-ino Vijeće o sudjelovanju izraelskih nogometnih timova koji se navodno nalaze na teritoriji Palestine u izraelskim natjecanjima – navodi se u saopćenju.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izjavio je je da je vijeće provelo „dubinsku analizu” po tom pitanju i slijedilo je savjete nezavisnih stručnjaka.

U maju je PFA iznio argumente optužujući Izraelski nogometni savez (IFA) za kršenje statuta FIFA-e svojim ratom protiv Gaze i uključivanjem timova smještenih u nelegalnim naseljima na palestinskoj teritoriji u domaću ligu, javila je TV mreža Al-Jazeera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana