24.01.2025 14:53
0
Paprika ćufte u paradajz sosu
Tradicionalna jela su uvijek dobar izbor, posebno ako imamo vremena da im se posvetimo. Ovo je malo drugačiji recept za ćufte koje budu brzo gotovo i vrlo ukusne.
Sastojci:

500 g faširane junetine
150 g svježih paprika (crvena, zelena, žuta)
1 manji luk
2 češnja bijelog luka
50 g prezle
1 kašičica kurkume
mješavina začina
svježi peršun
biber
so

umak:
500 ml paradajz sosa
mješavina začina
so
svježi peršun

Paprike, luk i bijeli luk usitnite štapnim mikserom ili u sjeckalici. Dobivenu smjesu dodajte faširanom mesu, pa začinite sve sa kurkumom, mješavinom začina, svježim peršunom, te biberom i solju. Na kraju, u smjesu dodajte prezlu i dobro je izmiješajte. Ukoliko vam se bude lijepila za ruke, dodajte malo ulja.

Od dobivene smjese pravite jednake okruglice i slažite u tepsiju. Pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta.

Dok se ćufte peku, napravite umak. U dubljoj tavi ili šerpi zagrijte paradajz sos, te dodajte mješavinu začina, so i svježi peršun. Smanjite vatru, pa u umak ubacite pečene ćufte. Poklopite i krčkajte još desetak minuta.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.