28.01.2025 16:10
0
Pile u gustom umaku od gljiva
Svi volimo kada je piletina sočna, a jedan od načina za pripremu je i ovaj u gustom umaku od gljiva. Kombinacija za prste polizati!
Sastojci:

1 cijelo pile (oko 1,5 kg)
300 g šampinjona
300 ml pilećeg temeljca
1 kašika gustina
50 ml soja sosa
svježi peršun
mješavina začina
biber
so
ulje za prženje

Piletu najprije odstranite kožicu, pa izrežite na standardne dijelove: krila, bataci, karabataci, prsa. Meso začinite sa mješavinom začina, solju i biberom.

U većoj i dubljoj tavi zagrijte ulje, pa na njemu popržite meso. Kada meso porumeni izvadite ga iz tave i ostavite sa strane. Tada u tavu dodajte krupno narezane šampinjone, pa ih pržite par minuta.

Potom, ulijte pileći temeljac, vratite meso u tavu, smanjite vatru i pustite da sve krčka oko 20 minuta.

U posebnoj zdjelici pomiješajte gustin s malo vode, pa ulijte u tavu. Dodajte i soja sos, te sitno nasjeckani svježi peršun, lagano promiješajte i krčkajte 5-10 minuta.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.