Svi volimo kada je piletina sočna, a jedan od načina za pripremu je i ovaj u gustom umaku od gljiva. Kombinacija za prste polizati!
Sastojci:
1 cijelo pile (oko 1,5 kg)
300 g šampinjona
300 ml pilećeg temeljca
1 kašika gustina
50 ml soja sosa
svježi peršun
mješavina začina
biber
so
ulje za prženje
Piletu najprije odstranite kožicu, pa izrežite na standardne dijelove: krila, bataci, karabataci, prsa. Meso začinite sa mješavinom začina, solju i biberom.
U većoj i dubljoj tavi zagrijte ulje, pa na njemu popržite meso. Kada meso porumeni izvadite ga iz tave i ostavite sa strane. Tada u tavu dodajte krupno narezane šampinjone, pa ih pržite par minuta.
Potom, ulijte pileći temeljac, vratite meso u tavu, smanjite vatru i pustite da sve krčka oko 20 minuta.
U posebnoj zdjelici pomiješajte gustin s malo vode, pa ulijte u tavu. Dodajte i soja sos, te sitno nasjeckani svježi peršun, lagano promiješajte i krčkajte 5-10 minuta.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.