6.10.2017. 11:46
5
"Belgijanci će jedva čekati da se utakmica završi i da bježe nazad kući"
U manje od mjesec dana zajedničkim naporima fudbalski klub Željezničar i Savez uspjeli su ispuniti sve zahtjeve koje je pred njih stavila FIFA da bi se utakmica mogla odigrati na Grbavici.

Da li će to biti dovoljan motiv da Zmajevi u subotu na terenu pruže svoj maksimum i savladaju moćnu Belgiju, koju budimo realni trenutno ni Brazil na domaćem terenu trenutno ne bi tek tako savladao.

Belgija ima pojedince, možda uz Njemačku u Evropi najširi i najkvalitetniji igrački kadar. Nadati se povoljnom rezultatu protiv tako kvalitetne selekcije je jako teško, smatra dugogodišnji sportski komentator Sabahudin Topalbečirević.

"Mislim da igramo protiv selekcije koja  je jedan od glavnih favorita na predstojećem Svjetskom prvenstvu i koja je napravila pomak naprijed u posljednjih desetak godina, kada pogledate gdje igraju njihovi internacionalci sve vam je jasno. Objektivno naše šanse su 25% naprema 75%, bez obzira da li će Belgija igrati bez Lukakua, Hazarda ili De Bruynea, jer imaju kvalitetne igrače na klupi. Mertens iz Napolia izjavio je da jedva čeka da igra, a svi znamo o kakvom igraču je riječ. Ako bi gledali igrački kvalitet onda naša reprezetacija nema nikakve šanse u subotu, riječi su Sabahudina Topalbečirevića.

S druge strane bitan faktor može biti mentalitet Belgijanaca, koji je sličan reprezentacijama sa ovih prostora.

"Može se desiti da oni ipak budu malo u rezervi, da budu malo pod ručnom, da to bude trenutak njihove slabosti, pa da mi to iskoristimo.  Jednostavno da zagrizemo, da im od prvog momenta damo do znanja da nema šale, biti malo oštriji, pametno praviti faule. U ovu utakmicu ne možemo ući kao u svaku drugu, ne kažem da trebamo biti pregrubi, ali Bogami moramo biti malo oštriji, znate kako igra Atletico Madrid. Na granici kartona, da znaju da im je  neko iza leđa, ko im "puše" cijelo vrijeme za vratom. Oni igraju u velikim klubovima koji se bore za titule prvaka, za Ligu šampiona i oni će jedva čekati da se ta utakmica na Grbavici završi i da bježe nazad kući. Kad su nam takve šanse da se moramo vaditi protiv reprezentacije kao što je Belgija, onda se ne treba previše nadati , jer prevelika nada donosi preveliko razočarenje, ali svakako moramo biti uz našu reprezentaciju", rekao je Topalbečirević.


Novinar: Admir Oručević

 

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.