30.6.2023. 14:28
0
Zaustavljen, isključen iz saobraćaja pa uhapšen: Vozač iz BiH u Hrvatskoj osuđen zbog vožnje sa 1,79 promila alkohola u krvi
FOTO: N1
Njega su policajci koreničke Postaje granične policije zaustavili u četvrtak u osobnom automobilu.

Na Općinskom sudu u Gračacu u petak je po žurnom postupku zbog vožnje u alkoholiziranom stanju od 1,79 promila na 28 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, osuđen državljanin BiH (43).

Kako je Hini rekla glasnogovornica ličko senjske PU Maja Brozičević, sud je BiH državljaninu osim uvjetne zatvorske kazne izdao i rješenje na tromjesečnu zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na prostoru Hrvatske.

Njega su policajci koreničke Postaje granične policije zaustavili u četvrtak u osobnom automobilu u vidno pijanom stanju, kontrolom je utvrđeno da je vozio sa 1,79 promila alkohola, te je odmah bio isključen iz prometa i uhapšen, a danas odveden na suđenje u Gračac.


(Elmedina H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.