1.8.2023. 15:25
0
Slučaj iz Tešnja: Osmislila kako da se domognu novca i nakita bivše svekrve. "Zaplijenili" joj sat, punjač, torbicu..
Muamer Dizdarević i Jasmina Čabrić su u zeničkom Kantonalnom sudu osuđeni na šest godina zatvora zbog razbojništva počinjenog u septembru 2021. godine, u Tešnju, u Ulici Krndija. Pojedinačno, Dizdarević je osuđen na pet, dok je 12 mjeseci dosuđeno Čabrićevoj koja je prethodno osmislila kako da se domogne 30.000 KM i nakita koji su u vlasništvu bivše svekrve i svekra D. F. i D. S.

Detalje svoga plana saopćila je Muameru te su skupa krenuli u realizaciju krivičnog djela. Kada je optužena Jasmina kritičnog dana došla po svog maloljetnog sina koji je bio kod njene svekrve, a koja je u tom momentu bila sama i koja je slabo pokretna, ona je svekrvu najprije zagovarala kako bi Muamer mogao ući u stan i oduzeti tražene stvari te ih predati optuženoj Jasmini. Optužena se, sa prijateljem J. M, do svekrvine kuće dovezla Golfom koji je u vlasništvu njenog oca. J. M. je vozio automobil ne sluteći šta je Jasmina isplanirala.

- Nakon što su stigli pred zgradu, optužena je pozvonila svekrvi na vrata, a D. M. se sakrio desno od ulaznih vrata, tako da ga oštećena D. F. nije mogla vidjeti. D. F. i optužena Č. J. su razgovarale, a dječak je izašao iz stana jer mu je majka Č. J. tako rekla. Ona je tada rukom dala znak optuženom D. M. da uđe u stan, što je on i uradio. Dok je oštećena stajala u hodniku, njemu okrenuta leđima kako bi uzela kesu iz plakara, D. M. je ušao u sobu za goste u kojoj je otvorio prozor, kako bi tu mogao kasnije izaći. Tražio je novac i nakit, te je pronašao zlatni ženski prsten, koji je oduzeo, stoji u presudi na koju stranke u postupku imaju pravo žalbe.

Optužena je, nakon toga, izašla iz zgrade sa sinom, te J. M. i otišla u Doboj. Za to vrijeme optuženi Muamer je tražio novac, a D. F. je krenula da uđe u sobu.

- Kada je ugledala optuženog D. M, uplašena i iznenađena nije progovarala, samo je stajala u mjestu, te je optuženi D. M. prišao D. F. i sa obje ruke je udario u prsa, zbog čega je ona pala na pod hodnika. Optuženi je krenuo prema dnevnom boravku, dok je D. F. dozivala u pomoć. Optuženi se tada vratio prema starici te ju je dok je ležala pet puta udario nogama u predjelu glave, navodi se u presudi te se dodaje da je oštećena izgubila svijest i prestala dozivati pomoć. Njoj su ljekari konstatovali teške povrede opasne po život.

- Kada se uvjerio da starica nije pri svijesti, optuženi se vratio do dnevnog boravka, gdje je izvršio premetačinu stvari tražeći novac. Kako ga nije našao, uzeo je ručni sat sa narukvicom Casio, fotoaparat FUIFILM-FINEPIX, crni punjač, USB kabal, instalirani disk, telefon Samsung sa odvojenim zadnjim poklopcem i baterijom, mušku torbicu u kojoj se nalazio crni kožni novčanik unutar kojeg su bili vozačka dozvola, lična karta i invalidska akreditacija za parking na ime D. S. i 92 KM, da bi se nakon toga udaljio iz stana kroz prozor od sobe koji je prethodno otvorio, navodi se u presudi Suda i ističe da je Dizdarević oštetio D. F. i D. S. za 900 KM. 

 
Tešanj
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.