19.8.2023. 20:13
0
Ispovijest Radmile i Voje Simić iz sela Tumare nakon što je nju napao i svezao u kući: "Bojimo se!"
FOTO: Dnevni Avaz
Radmila Simić iz sela Tumare kod Lukavca napadnuta je protekle sedmice. Ovo povratničko selo prije agresije na BiH brojalo je oko 700 stanovnika. Danas ih nema stotinjak.

Ovo što se Radmili dogodilo unijelo je nemir među mještane. Neki su se odmah odselili iz straha za vlastitu sigurnost.

Radmila i njen suprug Vojo Simić za "Dnevni avaz" prepričali su šta se dogodilo.

- Čula sam da neko lupa prvo na prozor. Vojo nije bio kod kuće. Onda je počeo razvaljivati vrata. Zvala sam Voju da požuri kući. 

Vidjela sam muškarca, imao je crnu kapu na glavi i ja sam se onesvijestila.

Sljedeće čega se sjećam, kada sam došla sebi, jeste da su mi ruke svezane i da sam polugola na podu u kući - prepričala je Radmila Simić.

Njen muž Vojo kaže da se sada boje.

- Ne znam, vidio sam da mi je neko bio u podrumu. Kada sam došao u kuću, vidio sam razvaljen prozor i Radmilu na podu. Pozvao sam Hitnu pomoć i policiju - kazao je Vojo Simić.

A policija je ekspresno odradila posao. Uhapsila je napadača na Radmilu Simić iz Tumara i on je u petak, kako je portal "Avaza" objavio, predat nadležnom tužilaštvu.

Ono što još brine mještane ovog sela jeste nestanak bake Jovanke Đurić. Ni traga ovoj jadnoj ženi.

Pogledajte video ispovijest Voje i Radmile Simić.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.