26.12.2023. 9:52
0
Lukavačka cementara dobila novog vlasnika
FOTO: lukavac cement
Fabrika u Lukavcu je osnovna davne 1974. i naredne godine proslavit će 50 godina postojanja.

Talentis International Construction Investments Kft. iz Mađarske je novi vlasnik Lukavac Cementa. Krajem prošle sedmice i zvanično je okončan proces akvizicije koji je trajao više mjeseci te su uspješno ispunjeni svi uvjeti koji su bili sadržani u kupoprodajnom ugovoru.

Fabrika u Lukavcu je osnovna davne 1974. i naredne godine proslavit će 50 godina postojanja.

– Zahvaljujući jednoj od najuspješnih privatizacija u BiH, od 2001. godine došlo je do snažnog razvoja, postali smo prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitetan cement. Velikim investicijama u savremene tehnologije, u proteklih 20-ak godina unaprijeđeni su proizvodni kapaciteti, ali realizirano i niz projekta od društvenog značaj koji doprinose razvoju grada Lukavca, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine – naveli su iz kompanije.

Lukavac Cement d.o.o. kao bh. lider u proizvodnji cementa, koji je i tokom 2023. ostvario zavidne rezultate, i nadalje će djelovati u skladu sa svojom zacrtanom poslovnom strategijom, s posebnim fokusom na inovativni razvoj i još bolje pozicioniranje proizvoda kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

– Jako nam je važno stalno harmonizirati ekonomske, okolišne i društvene aspekte s ciljem postizanja bolje, održive budućnosti. Želim naglasiti da upravljačka struktura kompanije ostaje potpuno ista, bez ikakvih promjena, u punom kapacitetu nastavljamo saradnju s našim partnerima i kupcima – kazao je Stjepan Kumrić, generalni direktor.

Posebno poznati po korištenju alternativnih goriva u svom proizvodnom procesu, zadovoljavaju sve visoke norme Evropske unije, tako da promjena vlasničke strukture otvara dodatne mogućnosti za dalji uspješan napredak i razvoj u skladu sa najvišim standardima.

(Aldin B.)

Lukavac
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.