24.8.2023. 14:14
0
Novo oglašavanje premijera Ružnića, odgovorio Helezu: Mi Krajišnici nismo kokuzi. Mi ćemo otkupiti ono što smo krvlju zarobljavali
Nakon što je ministar odbrane BiH Zukan Helez zbog čega se iznosi oružje iz bihaćke kasarne, ponovo se oglasio premijer USK Mustafa Ružnić.

Ružnić je jutros objavio da se masovno iznosi oružje iz kasarne Oružanih snaga BiH i izvozi u Hrvatsku. Ministar Helez je pojasnio da se iznosi staro oružje po nalogu Suda BiH a po ugovoru sa hrvatskom kompanijom Scout.

Premijer Ružnić se ponovo oglasio:

“Gospodine Helez, ovi podaci i tabele govore nešto drugo.



Ne miješajte stvari. Nije to piće. Nazivajmo ih pravim imenom.



Hvala što potvrđujete da se oružje izvozi. Problem je što je bio dogovoren izvoz starog oružja, a izvozi se nešto što nije u ugovoru. Kako smo došli do tog ‘ruskog’ naoružanja? Kako objasniti porodicama najboljih sinova, koji su položili živote kako bi došli do tog oružja? Mi Krajišnici nismo kokuzi. Mi ćemo otkupiti ono što smo krvlju zarobljavali”, objavio je Ružnić.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.