14.10.2023. 11:47
1
Bakir Izetbegović otvorio Kongres SDA: Nema Mehmedovića, zato su tu Ogrešević i Đonlagić
FOTO: N1
U Sarajevu, u dvorani Zetra počeo je 8. Kongres Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem će biti birani predsjednik te stranke, potpredsjednici, te članovi Glavnog odbora, Etičkog odbora i Nadzornog odbora .
Kongres je otvorio Bakir Izetbegović, aktuelni i budući predsjednik Stranake, s obzirom da je jedini kandidat za predsjednika SDA.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, već tradicionalno, sa zvučnika se čula i himna SDA „Ja, sin sam tvoj“.

Učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je i počast šehidima i poginulim borcima tokom odbrane od agresije na BiH te preminulim predsjednicima SDA Aliji Izetbegoviću, Sulejmanu Tihiću i drugim preminulim članovima SDA.

Kongres kao gosti prate i predstavnici diplomatskog kora u BiH.

Prisutni su gromoglasnim i dugim aplauzom pozdravili ambasadora Palestine u BiH Rezequa N.M. Namoora u znak podrške napadima na Gazu.

Od predstavnika političkih stranaka u BiH Kongresu SDA prisustvuju, predsjednik NES-a BiH Nermin Ogrešević, generalni sekretar DF-a Dženan Đonlagić, u ime SBiH Begija Smajić, te predstavnici HDZ 1990.

Predstavnici drugih stranaka, koji su ranijih godina prisustvovali Kongresu SDA, poput onih iz SDP-a, HDZBiH, te drugih stranaka nisu došli na Kongres SDA.

Na početku zasjedanja Kongresa izabrano je radno predsjedništvo na čelu s Halidom Genjcem, generalnim sekretarom SDA koje će voditi predviđene procedure stranačkih izbora.

Inače, Izetbegović je jedini kandidat za predsjednika SDA nakon što je iz utrke za predsjedničku funkciju eliminisan Šemsudin Mehmedović.

Danas se bira i devet potpredsjednike SDA , a za ove pozicije se kandidiralo 25 kandidata.

(Ajdin B.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.