25.10.2023. 10:37
4
SDP večeras bira novog ministra zdravstva KS: Tri su kandidata, ali jedan je favorit
Skupština Kantona Sarajevo danas će razmatrati ostavku premijera Nihada Uka, a usvajanjem bi bio otvoren put ka imenovanju nove Vlade KS.

Radi se vrhuncu trakavice rekonstrukcije Vlade KS odnosno pokušaju izbacivanja SBiH-a iz vlasti.

SBiH trenutno ima dva ministra u Vladi KS - komunalne privrede i finansija, a njih bi trebali zamijeniti drugi kadrovi.

Kako je Raport ranije pisao, komunalnu privredu u novoj raspodjeli će dobiti Naša stranka koja će imenovati Bojana Bošnjaka na tu poziciju, dok će finansije dobiti grupa nezavisnih zastupnika i imenovat će Afana Kalamujića (ZNG).

Oni će imenovati i ministra visokog obrazovanja i to će biti Adna Bašić.

Ostali kadrovi će ostati isti, s tim da će se mijenjati i ministar zdravstva jer je Haris Vranić kazao da ne želi više biti ministar. Tu poziciju opet će popuniti SDP.

A, odluka o tome ko bi trebao sjesti na užarenu stolicu ministra zdravstva Kantonalni odbor donijet će večeras. Sjednica je zakazana u 17 sati, a prema potvrđenim informacijama Raporta - tri su kandidata.

Vranić je već predložio Ademira Spahića koji je predsjednik Upravnog odbora Domova zdravlja KS. No, njegove šansu se kako nam je rečeno - male.

Drugi je Sanjin Saračević, a treći je Enis Hasanović, direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS.

Upravo Hasanović ima najveće šanse da bude predložen za ministra. To bi moglo izazvati i određena nezadovoljstva unutar stranke, jer Hasanović navodno nema podršku baze.

(Ajdin B.)

 
SDP BiH
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.