10.11.2023. 14:22
0
CIK BiH: Potvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo
Nakon što su se stekli zakonski uslovi, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas na sjednici donijela odluku kojom su potvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, održanih 29. oktobra ove godine.

Prema potvrđenim rezultatima novoizabrani načelnik Općine Stari Grad Sarajevo je Irfan Čengić (SDPBiH).

Kako je rečeno danas na sjednici, Centralna izborna komisija BiH je 6. novembra ove godine usvojila Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Navedeno je, također, da nakon donošenja odluke nije bilo podnesenih zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića, nije bilo prigovora na tačnost objavljenih rezultata, a nisu pristigle ni žalbe na predmetnu odluku.

Cijeneći navedeno, stekli su se uslovi da se, u skladu sa Izbornim zakonom, donese Odluka o potvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad – rečeno je na sjednici CIK-a BiH.

Odluka o potvrđivanju i objavlјivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u „Sl. glasniku BiH“, „Sl. glasniku RS“, „Sl. glasniku F BiH“, „Sl. glasniku Brčko distrikta BiH“ i na internet stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine www.izbori.ba.

Novoizabranom načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Uvjerenje o dodjeli mandata bit će uručeno u petak, 17. novembra, u prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.