19.11.2023. 11:20
0
Dan poslije kojeg Visoko neće biti isto: Investicija od 50 miliona KM mijenja sve
FOTO: facebook
Prilikom jučerašnjeg zvaničnog otvorenja shopping centra i hotela “Vema” u Visokom, prisutnim građanima i gostima obratio se i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

On nije krio zadovoljstvom činjenicom da se u Visokom otvara 200 novih radnih mjesta u objektu koji vrijedi 50 miliona KM.

– Danas je u Visokom poseban dan. Dan poslije kojeg Visoko neće biti isto. Otvaranje Veme mijenja gravitaciono polje Visokog i od danas smo narasli i rast ćemo u narednom vremenskom periodu. Investicija koja je preko 50 miliona KM je važna za naš grad. Dragi građani treba da znate, da je ova investicija važnija za naš grad nego za investitore jer mi imamo ovakav objekat, mi ćemo moći da koristimo usluge ovog objekta, a kada će oni zaraditi 50 miliona to samo Bog dragi zna – kazao je Ganić, prenosi Visoko.ba.

Zato se posebno zahvalio investitorima koji su se opredijelili da svoj kapital ulože u Visoko i da građanima podare ovakav objekat.

– Iskrene čestitke svima koji su doprinijeli da danas imamo ovakav objekat a posebna zahvalnost Osmanu i Mahiru koji su imali hrabrosti da ulože i da razvijaju svoj grad – poručio je gradonačelnik.

– Kad sam kazao da od danas je mijenja gravitaciono polje Visokog, mi danas imamo i otvaranje 200 radnih mjesta, veliko je to. Veliko je to da se u jednom gradu, u jednom danu otvori 200 radnih mjesta. Uz sve to na ovom projektu je radilo hiljade drugih radnika iz Bosne i Hercegovine i zaradili svoju platu – naveo je Ganić.

-Mi danas iz Visokog šaljemo lijepe priče koje s ponosom idu iz Visokog i koje će s ponosom ići iz Visokog, a Gradska uprava je pokazala da stoji uz privredne subjekte, pokazala je da su privredni subjekti partneri lokalne zajednice i da od toga svi imamo koristi, zaključio je Ganić.




(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.