5.12.2023. 19:25
0
Ogrešević ljut na Izetbegovića nakon smjene Vlade USK: "Napravio je danas 'Četvorku'. Ko nas vara, nije od nas ili je li bolji iskren neprijatelj nego lažan prijatelj?"
Smijenjena je dosadašnja Vlada USK i imenovana je nova vlada ovog kantona, a koju će činiti SDA, SDP, NiP, Naša stranka i Pomak.
Reakcije pristižu, ovo je vlast u kojoj je 'trojka' u punom sastavu prigrlila SDA, odnosno SDA njih. Mnoge će okolnosti postati drugačije, mijenja se odnos političkih snaga, a kratak komentar da činjenicu da su poslani u opoziciju dao je Nermin Ogrešević, lider NES-a.

"Bakir Izetbegović napravi danas “Četvorku”. Aferim! Nestade principa, časti, patriotizma…Ko nas vara, nije od nas. Ili… Je li bolji iskren neprijatelj, nego lažan prijatelj?
Narod zna!", napisao je Ogrešević.

Podsjećamo, novi premijer će biti dosadašnji entitetski zastupnik SDA Nijaz Hušić, dok će predsjedavajući Skupštine USK biti Zikrija Duraković iz Pomaka.

Hušić je kazao da napušta svjetla Sarajeva i vraća se u USK, jer vjeruje u ovaj projkat.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA poslao je i pismo u Kantonlani odbor SDA u Bihaću u kojem je naveo da će morati preuzeti odgovornost za ovakav čin. No, još nije poznato da li će, i kakve kazne će biti zbog neposlušnosti lokalnih članova SDA iz Bihaća na odluke centrale u Sarajevu.

S druge strane formiranje nove vlade podržao je i zastupnik Naše stranke Jasmin Hušić koji će, kako je saopćeno naknadno, biti izbačen iz stranke. Almir Imširović koji je danas imenovan za ministra ranije je bio član Naše stranke, ali je napustio članstvo.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.