12.12.2023. 11:52
0
Radnici Binga na novembarsku platu dobili po 1.000 KM
Prošlogodišnja pozitivna praksa Bingo Grupacije, koja je ujedno i najveći poslodavac u BiH je nastavljena i u ovoj godini.

Kako Tuzlanski.ba saznaje za sve uposlenike koje zapošljava Bingo a koji su grupaciji zaposleni duže od šest mjeseci na račune je uplaćeno po dodatnih 1.000 KM.

Za ovu svrhu izdvojeno je više od 14 miliona KM. Bingo će samo po ovom osnovu na poreze uplatiti i nešto više od šest miliona KM, obzirom da se radi o sredstvima koja nisu neoporeziva.

Kada je Bingo prošle godine uplatio po 1.080 KM pomoći svim radnicima, pokrenula se lančana reakcija i drugih uspješnih bh. kompanija pa je nemali broj slijedio isti primjer finansijske pomoći radnicima.

Predstavnici Bingo Group u ranijim izjavama istakli su da jednokratna podrška nije dovoljna te da je krajnje vrijeme da država omogući rasterećenje privrednika u korist radnika.

– Naši usposlenici su sve, da nije njih ne bi bilo ni svega ovoga. Cijenimo i poštujemo svakog radnika jer samo skupa možemo postizati bolje rezultate – između ostaloga naveo je i vlasnik grupacije Senad Džambić na nedavnom obilježavanju 30 godišnjice postojanja Bingo Grupacije.

(Ajdin B.)

Bingo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.