22.1.2024. 16:23
0
Oglasio se Vulin: Po mom naređenju je Selmi Bajrami zabranjen ulazak
FOTO: n1
Doskorašnji direktor BIA-e Aleksandar Vulin izjavio je danas da je bosanskoj pjevačici Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama "ponosno pokazivala simbole Velike Albanije".

On je za Tanjug rekao da svaki pjevač koji bi se slikao sa pozdravom "Zig Hajl" teško da bi održao koncert u Izraelu, zbog čega ne vidi zašto bi pokazivanje simbola "Velike Albanije" bilo "preporuka za estradnu karijeru u Srbiji".

- Ne možete pokazivati simbole "Velike Albanije" i uzimati novac u Srbiji. Kome je "Velika Albanija" ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi, ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provjere - izjavio je Vulin. 

Bajrami je danas zadržana na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pri pokušaju ulaska u zemlju, nakon čega je odmah vraćena u avion koji leti za Sarajevo. Ona je nedavno tokom jednog nastupa prekrstila ruke i pokazivala dvoglavog orla, što su joj zamjerili.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.