20.3.2024. 14:20
5
Okerić govorio o Zahiragiću: On je glumac i populista, ali dobro zna da...
FOTO: Screenshot
Posljednju sjednicu Skupštine KS obilježio je "nastup" zastupnika SDA Harisa Zahiragića. On je prvo krenuo prema stolu za kojim sjedi rukovodstvo Skupštine. Međutim, nakon što ga je zastupnik Elvis Vreto pokušao zaustaviti, on ga je grubo odgurnuo. To je isprovociralo Vretu, koji mu je izvratio guranjem.

Ono što je ostalo kao pitanje je da li je Zahiragić zaista krenuo da se fizički obračuna sa članovima rukovodstva Skupštine KS, prije svih sa predsjedavajućim Elvedinom Okerićem.

- Hipotetički je teško odgovoriti šta bi bilo kad bi bilo. Ja mislim da kolega Zahiragić zna gdje mu je granica i da je sigurno neće nikad preći. Da je veliki populista jeste sigurno, da je glumac naravno jeste, da je onaj destruktivni dio opozicije jeste, koji želi na specifičan način da skreće pažnju na sebe, izjavio je Okerić za N1.

Okerić je otkrio i šta se dešavalo po skupštinskim hodnicima nakon sjednice.

- Sreo sam se s kolegom Zahiragićem odmah taj dan nakon sjednice kratko u hodniku, ali naravno to nije ta osoba koja se predstavlja javnosti ispred kamera. Mislim da je čak ponudio javno izvinjenje što je to uradio i kazao je da je htio da dođe da da karticu da onemogući rad Skupštine KS, što je također nedopustivo. To je već jednom radio i prošle godine u ovo vrijeme, u vrijeme mjeseca ramazana, kada treba da budemo posebno senzibilni. U mjesecu razumijevanja, uvažavanja, poštovanja imate zastupnika koji je spreman fizički da ugrozi svog kolegu u Skupštini KS i pošalje jako ružnu poruku. Međutim, on svojim ponašanjem govori o sebi, dodao je Okerić.

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.