29.6.2024. 16:25
0
Podignut stepen bezbjednosti u bh. entitetu RS nakon terorističkog napada u Beogradu
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je podiglo mjere bezbjednosti na području bh. entiteta Republike Srpske posebno na javnim mjestima, nakon današnjeg terorističkog napada na ambasadu Izraela u Beogradu, prilikom čega je teško povrijeđen pripadnik Žandarmerije MUP-a Republike Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan i direktor policije RS Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji sa ministorm unutrašnjih poslova i potpredsjednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićem i prvim ljudima policije Srbije.

Iako nema neposredne prijetnje od sličnog napada u RS, naložen je niz preventivnih mjera i intezivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama u smislu razmjene operativnih informacija.

- Stanje bezbjednosti na području RS je zadovoljavajuće i građani nemaju razloga za zabrinutost, ali apelujemo da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju, navodi se u saopćenju MUP-a RS.

(Ajdin B.)
MUP RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.