15.8.2024. 11:49
0
CIK izrekao 233.500 KM kazni za kršenje Izbornog zakona
Od raspisivanja Lokalnih izbora 2024. godine, Centralna izborna komisija BiH (CIK) izrekla je 59 novčanih kazni u ukupnom iznosu od 233.500 KM zbog različitih kršenja Izbornog zakona BiH.

Većina ovih kazni odnosi se na preuranjene kampanje, zloupotrebu resursa, i plaćene izborne kampanje. Najviše prijava odnosilo se na preuranjenu kampanju, zbog čega su sankcionisani brojni politički subjekti, uključujući one s višestrukim prekršajima.

Izrečene kazne su sljedeće: 206.000 KM za preuranjene kampanje, 15.500 KM za plaćene kampanje, te 12.000 KM za zloupotrebu resursa.

Što se tiče uklanjanja spornih sadržaja, od 25 odluka o kazni, 17 nije sprovedeno, dok su u ostalim slučajevima uklonjeni plakati, video bimovi, sadržaji na društvenim mrežama i slični materijali.

CIK BIH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.