24.8.2024. 10:06
0
Je li se u Sarajevu trenutno dešava "tiha redukcija" vode?
Između KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo i KP Vodovod i kanalizacija Istočno Sarajevo je 2017. godine potpisan sporazum kojim se osigurava dodatna količina za Kanton Sarajevo, prenosi jutros Avaz.

Sporazum je još uvijek aktivan, ali se čini da se u glavnom gradu BiH, barem u nekim naseljima, dešava "tiha" redukcija vode. 

Naime, kako su nam se požalili čitatelji "Avaza", u nekoliko različitih instanci, ali s jednom zajedničkom stavkom - u naselju Dolac Malta, u ranim jutarnjim satima, dolazi do totalne obustave dotoka vode. 

Kada se uđe na stranicu ViK-a i pregledaju saopćenja i najave gdje bi moglo doći do obustave dotoka vode, nije moguće vidjeti nijednu ulicu iz tog naselja. 

Čitatelji su nam se požalili da moraju rano ustajati i spremati za svoje obaveze, ali da im često prijeti kašnjenje, jer se voda vraća tek iza 5:30 sati ujutro. 

Sušno ljeto s vrlo malo padavina svakako može doprinijeti tome, ali bi građani Sarajeva, vrlo vjerovatno, bili mnogo razumniji i više nastrojeni za kooperaciju u slučajevima da su se iz ViK-a oglasili i najavili tu redukciju. Ako zbog ničega, onda da se barem mogu spremiti. 

Ipak, čini se da ćemo na tu reakciju morati još sačekati.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.