27.8.2024. 14:23
0
Prijetio Nenadu Nešiću i Sanji Vulić: Tužilaštvo BiH uputilo žalbu Sudu BiH zbog neodređivanja pritvora Vladimiru Stanimiroviću
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu na rješenje Sudu BiH kojim nije određen pritvor osumnjičenom Vladimiru Stanimiroviću (1986).

Žalba je uložena zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka iz člana 297. stav 2. ZKP-a BiH, kao i pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja iz člana 299. istog Zakona.

U žalbi na odluku Suda BiH traži se da sud u potpunosti razmotri sve činjenice i donese odluku o određivanju mjere pritvora prema osumnjičenom, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Pripadnici SIPA-e uhapsili su Vladimira Stanimirovića, postupajući po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, zbog prijetnji upućenih ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću i zastupniku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Vladimir Stanimirović je rukovodeći državni službenik na položaju sekretar s posebnim zadatkom. Na ovoj poziciji je od 1. juna 2022. godine. Ranije je radio kao rukovoditelj Jedinice za internu reviziju JZU Bolnica ''Sveti apostol Luka'' Doboj.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.