27.8.2024. 14:33
0
Slučaj iz BiH: Sa 4,14 promila alkohola u krvi palio njivu, pa zamalo komšijama zapalio kuće
Policija iz Bosanske Gradiške uhapsila je Ž. D. iz Srpca pod sumnjom za izazivanje opće opasnosti.

Iz gradiške policije saopćili su danas da je Policijskoj stanici Srbac jučer otprilike u 15.30 sati oštećeni prijavio da je došlo do požara na parceli koju koristi, te da se požar širi u pravcu drugih kuća.

Požar su ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Srbac, a na mjestu događaja policija je obavila uviđaj.

Tom prilikom utvrđeno je da je požar najvjerovatnije izazvan otvorenim plamenom, odnosno da je uzrokovan ljudskim faktorom, naveli su iz policije.

Postupajući po prijavi, policajci su došli do saznanja da je mogući počinilac ovog krivičnog djela Ž. D. iz Srpca.

- On je pronađen i lišen slobode te je izvršenim alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 4,14 g/kg. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv osumnjičenog - naveli su iz policije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.