10.9.2024. 13:11
0
ViK: Voda u sistemu javnog vodosnabdijevanja i nakon prekida zdravstveno je ispravna
FOTO: unsplash/ilustracija
KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo obavijestio je danas korisnike da nakon ponovne uspostave vodosnabdijevanja obavezno slijede uobičajene upute koje se primjenjuju kod nestanka vode iz bilo kojeg razloga, tj. da puste vodu da "oteče" (ispiranje instalacija) dok na istočište ne dođe "hladna" voda što je znak da je izmijenjena voda u unutrašnjim instalacijama.
Prema dosadašnjem dugogodišnjem iskustvu rada Laboratorije za kontrolu kvaliteta vode, voda u sistemu javnog vodosnabdijevanja i nakon prekida u vodosnabdijevanju je zdravstveno ispravna.

Svi građani koji se snabdijevaju vodom iz sistema kojim upravlja KJKP “Vodovod i kanalizacija” ukoliko imaju sumnju na kvalitet vode ili zdravstvenu ispravnost vode za piće, mogu se obratiti u Laboratoriju za kontrolu kvaliteta vode na broj telefona 033/ 483-415 te će se u slučaju potrebe izvršiti uzorkovanje i analiza uzorka vode uzetog na krajnjem istočištu korisnika, saopćio je ViK.
ViK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.