3.10.2024. 21:48
0
Uhapšena pjevačica Verena Cerovina bila u vezi sa kontroverznim sarajevskim biznismenom: Objavila sliku na kojoj se ljubi s njim 16 mjeseci nakon presude za nasilje u porodici
Pripadnici MUP-a RS su jučer uhapsili sarajevsku pjevačicu Verenu Cerovinu.

Ona se sumnjiči da je pomagala u skrivanju vođe Škaljarskog klana Ognjena Orašanina.

Sa njom je uhapšen i Ognjen Odović. 

I on se sumnjiči za isto krivično djelo. 

Njima su prilikom hapšenja oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

"Navedena lica se sumnjiče da su krivično djelo izvršila pružanjem pomoći u sakrivanju O. O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana potjernica, inače pripadnika Škaljarskog klana", saopćeno je iz MUP-a RS.

Verena Cerovina

Cerovina je inače rodom iz Trebinja, a javnost u BiH ju je upoznala kroz njeno takmičenje u muzičkom takmičenju "Zvijezda možeš biti ti".

Nekoliko puta je završavala u rubrici "crna hronika", ali ne njenom krivicom. 

Naime, u maju prošle godine, brat joj je ranjen hladnim oružjem. 

Dodala je da nije bio u pitanju nikakav obračun.

"Brat nema veze ni sa kim, ni sa čim. To je njegov drug iz djetinjstva. Ne znam što su se posvađali“, rekla je Cerovina tada demantujući ikakvu povezanost brata sa kriminalom.


Osim toga, 2020. godine je tragično izgubila sestru Dajanu u saobraćajnoj nesreći. 

Ona je poginula na magistralnom putu Trebinje - Herceg Novi u mjestu Obodina, na dan rođenja Vereninog sina.

Ona je bila u vezi sa kontroverznim sarajevskim biznismenom Mirzom Muhovićem. U martu 2018. godine je osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog nasilja u porodici.

U optužnici od 25. januara je navedeno da je Muhović duži vremenski period ugrožavao mir i tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje Verene Cerovine.

Muhović je u maju 2015. godine u zajedničkom domu fizički napao pjevačicu s kojom ima i dijete i nanio joj lakše povrede.

Također, u augustu iste godine, Mirza je oko pet ujutro, poslije verbalnog sukoba, ošamario Verenu.

Poznato je da se patnje pjevačice s bivšim suprugom na tome nisu zaustavile. Krajem marta prošle godine, policija u Trebinju podnijela je izvještaj protiv Muhovića zbog oduzimanja maloljetne osobe.

No, samo godinu i četiri mjeseca od presude, Verena je objavila fotografiju iz Antalije na kojoj se ljubi sa Mirzom.

Ognjen Orašanin Oras

Ognjen Orašanin Oras je vođa Škaljarskog klana. U septembru je uhapšen u sarajevskom naselju Nova Otoka, a prethodno je bio u bjekstvu od 2022. godine.

Iako nikada nije dokazano, povezivao se sa trgovinom droge, auto-kriminalom, iznudama...

Poslije raspakivanja "Sky" aplikacije Orašanin je u policijskim krugovima označen kao jedan od vođa "Škaljarskog klana". Raspakivanje ”kripti” otkrilo je i da se Orašanin 2020. godine našao na udaru suparničkog "Kavačkog klana".

Naime, 17. oktobra 2020. godine pod Orašaninovo vozilo je podmetnuta bomba koja je na vrijeme uočena i nije se aktivirala. Za taj slučaj MUP RS-a je podnio prijavu Tužilaštvu BiH protiv vođe "Kavačkog klana" Radoja Zvicera, te Darka Еleza, M.M. i nepoznate osobe.

"Oni se sumnjiče da su u augustu i septembru 2020. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, pokušali da liše života lice O.O. iz Sokoca, na način da su po prethodnom dogovoru i planu nabavili i ispod vozila koje koristi navedeno lice postavili eksplozivnu napravu, u namjeri da ju aktiviraju u trenutku kada se u vozilu bude nalazio ovo lice", saopštio je tada MUP RS.

Orašanin je važio i za bliskog prijatelja Mladena Ćehe, koji je u julu 2007. godine izrešetan u Škodi Fabiji na putu između Jahorine i Trebevića. S njim je u vozilu ubijena i Marijana Kovačević, sekretarica tadašnjeg viceguvernera Centralne banke BiH. Za zločin niko nije osuđen, a tadašnje CJB Istočno Sarajevo za ubistvo je osumnjičilo Milenka Lakića zvanog Laki, koji zbog drugih zločina izdržava kaznu od 35 godina zatvora.

Orašanin i Ćeha dovođeni su u vezu sa pokušajem ubistva Ratomira Rate Spaića i Slobodana Jankovića 2003. godine, ali je Spaić tvrdio da oni nisu ti koji su pucali na njega.

Oras je bio meta više policijskih istraga. U Srbiji je privođen 2007. godine zbog navodne umiješanosti u ubistvo Gorana Mijatovića Mite, vlasnika FK "Bežanija", ali je u nedostatku dokaza pušten. U više navrata je hapšen zbog sukoba i premlaćivanja sokolačkog biznismena i vlasnika picerije "Viktorija" Zorana Čolovića.

Ko je Ognjen Orašanin, koji je uhapšen u Sarajevu?

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.