3.10.2024. 22:31
0
Načelnik Generalštaba Izraela: Nećemo dopustiti Hezbollahu da se pozicionira u južnom Libanu
Naečelnik Generalštaba Izraela Herzi Halevi izjavio je da neće dopustiti Hezbollahu da se pozicionira u područja blizu libanske granice s Izraelom.

U saopćenju vojske navodi se da je načelnik Generalštaba Halevi posjetio sjever zemlje. Navedeno je da je tokom obilaska razgovarao s komandantima brigada izraelske vojske koje učestvuju u kopnenoj invaziji na jug Libana.

U video izjavi nakon posjete Halevi je ustvrdio da su "zadali težak udarac Hezbollahu u Bejrutu i dolini Bekaa, kao i na jugu Libana, i nastavit će to činiti".

"Nećemo dopustiti Hezbollahu da se uspostavi na ovim mjestima (područja na jugu Libana u blizini izraelske granice) u budućnosti", poručio je.

Izraelska vojska izvijestila je da je 30. septembra započela ograničene i intenzivne kopnene napade na Hezbollahovu infrastrukturu u južnom Libanu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.