17.8.2023. 15:40
0
Zmajevi u polufinalu: "Idemo utakmicu po utakmicu i dati ćemo sve od sebe, to je sigurno"
FOTO: FIBA
BiH se plasirala u polufinale pretkvalifikacija za Olimpijske igre u kojem će igrati protiv Izraela. O utiscima nakon meča i onome što slijedi su na press konferenciji govorili Jusuf Nurkić, Džanan Musa, te selektor Adis Bećiragić.

"Poslije utakmice smo pokazali ozbiljnost i svaku utakmicu koristimo u biti kao pripremnu, jer smo ekipa koja nije imala mnogo pripremnih utakmica. Razumijemo da imamo podršku kad pobjeđujemo, a kad gubimo da to i nije baš podrška u cijelom smislu te riječi, čast izuzetcima. Svjesni smo svojih mana prije utakmica, dajemo sve od sebe, tako da smo napravili jednu dobru stvar. Ono što smo obećali je da idemo u drugi krug. Idemo utakmicu po utakmicu i dati ćemo sve od sebe, to je sigurno", rekao je Jusuf Nurkić.

Džanan Musa je naglasio kako su bili itekako svjesni važnosti ove utakmice, te su izašli uz maksimalnu koncentraciju koja je bila prisutna od prve minute meča.

"Znali smo šta možemo, znamo i dalje šta možemo - ništa se nije uradilo ovom pobjedom, samo smo pokazali koliko smo kvalitetna reprezentacija. Sad je na nama da pokažemo u polufinalu šta možemo i da ostanemo maksimalno fokusirani, da ne budemo previše visoko i da nikad ne padamo nisko, tako da držimo tu koncentraciju koju sad imamo i nadamo se da ćemo se plasirati u finale", rekao je Musa.

Oglasio se i selektor Adis Bećiragić, koji naglašava kako je ova utakmica bila teška za reprezentaciju upravo zbog toga što je situacija bila "biti ili ne biti". 

"Kao i uvijek, pozdrav svima koji vole ovu reprezentaciju i ovu državu. Čestitao bih, prije svega, svim igračima na njihovom ispunjavanju zadataka, na njihovoj koncentraciji i energiji. Ispred nas je jedna veoma važna utakmica", rekao je selektor, dodajući da se on već susretao sa selekcijom Izraela ranije kao trener.

"To je jedna jako teška ekipa sa vrlo teškim match up-om za nas tako da ćemo se morati dobro spremiti i imati izuzetno dobru odbranu. Ja se nadam da ćemo to uspjeti kako bismo došli do finala", zaključio je Bećiragić.

BiH i Izrael polufinalni duel u poljskim Gliwicama igraju u petak u 20.30 sati.

(Elmedina H.)


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.