6.1.2018. 15:49
0
Fudbaleri Fiorentine i Intera podijelili bodove
Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, dok je početak drugog poluvremena počeo golom Maura Icardia u 55 minutu za Inter, a kraj utakmice obilježio je gol Giovanni Simeonea za Fiorentinu u minuti nadoknade kojim je izjednačen rezultat.

Međutim domaći su bili puno  bolji protivnik u prvom poluvremenu, a već u drugoj minuti Astori je promašio dobru priliku.

Samo četiri minute kasnije u šansi se našao i Chiesa, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

Italijnaski ofanzivac je početkom drugog poluvremena bio neprecizan, a kazna za promašaje uslijedila je već u narednom napadu. 

Icardi je dobro šutirao glavom nakon centaršuta iz slobodnog udarca, golman Sportiello sjajno brani, ali na odbijenu loptu natrčava Interov napadač i dovodi ekipu iz Milana u vodstvo.

Užasnu noć Chiesa je potvrdio u još dva navrata. Prvo mu je Handanović sjajno odbranio udarac u 64. minuti, a u 75. je bio neprecizan iz dobre situacije.

Ofanziva Fiorentine se ipak isplatila jer je Simeone u 91. minuti postigao gol za konačnih 1:1.

Inter je tako uvećao niz utakmica bez pobjede na pet, ali je zadržao treće mjesto na tabeli Seriji A. Fiorentina je na osmoj poziciji.

Takođe sa obje strane u toku utakmice je bilo jako puno žutih kartona.

(Ajla Hurko)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.