28.11.2023. 20:57
0
Sarajevo prodaje standardnog prvotimca?
FOTO: facebook/fk sarajevo
Muhamed Šahinović, standardni čuvar mreže Fudbalskog kluba Sarajevo, ove zime vrlo vjerovatno će karijeru nastaviti u Poljskoj.

Portal Sport1.ba piše da je dogovoren transfer 20-godišnjeg čuvara mreže u ekipu Rakowa, aktuelnog prvaka Poljske.

Za Rakow trenutno brani Vladan Kovačević, nekadašnja "jedinica" Sarajeva.

Šahinović je vezan ugovorom sa Bordo klubom do ljeta 2025. pa će Sarajevu pripasti i obeštećenje, koje je u ovom trenutku nepoznanica. Također, Sarajevo bi trebalo dobiti i procente od eventualne naredne prodaje golmana. Njegova vrijednost prema portalu Transfermarkt.de iznosi 400.000 eura.

Mladi golman Sarajeva ove sezone je u Premijer ligi BiH branio 13 puta, a u pet mečeva je ostavio svoju mrežu netaknutom.

U Sarajevu priželjkuju i da Rakow proda Kovačevića, s obzirom na to da će dobiti procente od eventualnog transfera.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.