11.11.2023. 20:26
0
Ostavili ste nekoga na “seen”? Instagram će se pobrinuti da ne sazna
FOTO: unsplash/ilustracija
Instagram je počeo sa testiranjem funkcije koja će omogućiti korisnicima da isključe opciju "seen" u direktnim porukama.

Ukoliko ova opcija bude implementirana, čak i kada pročitate nečiju poruku u Instagram DM-ovima, korisnici neće vidjeti "seen" oznaku ispod poruke.

Testiranje ove funkcije najavili su i izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg i šef Instagrama Adam Moseri.

Korisnici, koji su dio testiranja, mogu da pristupe meniju za privatnost i sigurnost, u okviru kojeg mogu da vide taster za isključivanje ili uključivanje "Who can see your activity" opcije.

WhatsApp, aplikacija koja je također u vlasništvu Mete, većima opciju isključivanja "seen" opcije za pročitane poruke od 2014. godine.

(Aldin B.)

Instagram
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.