3.3.2024. 15:01
0
Windows 11 će moći koristiti kameru vašeg telefona
Korisnici testnih verzija Windowsa 11 mogu da koriste svoje telefone ili tablete kao web kameru. Jedini uvjet je da njihovi uređaji imaju verziju Androida 9 ili noviju i da je na njima instalirana najnovija verzija aplikacije Link to Windows.

- Uz ovu funkciju, moći ćete da bežično uživate u visokom kvalitetu kamere vašeg mobilnog uređaja na računaru, uz dodatnu fleksibilnost. Neke od mogućnosti uključuju prebacivanje između prednje i poleđinske kamere, pauziranje streama i korištenje posebnih efekata koje nudi vaš model telefona - saopćili su iz Microsofta.

Kako biste koristili ovu funkciju, iz Microsofta napominju da je potrebno otići u Settings, zatim Bluetooth & devices i Mobile devices i na kraju kliknuti na Manage devices i omogućiti PC-u povezivanje s vašim Android uređajem, piše B92.

Microsoft, također, poziva sve testere da isprobaju ovu funkciju i da im prijave potencijalne bagove u okviru Feedback Huba. Očekuje se da će funkcija postati dostupna za upotrebu svima u nekom od sljedećih ažuriranja Windowsa 11.

(Sead M.)

Windows 11
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.