2.12.2023. 22:25
0
Evo kako da sakrijete svoje WhatsApp razgovore iza tajnog koda
WhatsApp, popularna platforma za instant komunikaciju, nedavno je uvela novu funkciju zaštite privatnosti korisnika - tajni kod. Ova funkcija omogućava korisnicima da sakriju određene razgovore iza posebnog koda, dodatno unapređujući sigurnost i privatnost.

Kako se koristi funkcija tajnog koda na WhatsAppu?

Da biste koristili ovu novu funkciju, potrebno je prvo omogućiti opciju "Hide locked chats" (Sakrij zaključane razgovore). Nakon toga, postavite tajni kod koji će biti potreban za pristup ovim sakrivenim razgovorima. Sakriveni zaključani razgovori neće se pojavljivati u glavnom prozoru za razgovore. Da biste privremeno vidjeli sakrivene zaključane razgovore, unesite tajni kod u traku za pretraživanje.

Ova funkcija je posebno značajna jer pruža dodatni sloj sigurnosti. Čak i ako neko dođe u posjed vašeg telefona, neće moći da pristupi razgovorima zaštićenim na ovaj način bez poznavanja tajnog koda. Tajni kod može uključivati slova, brojeve, posebne znakove i emojije, čime se korisnicima pruža širok spektar mogućnosti za kreiranje jedinstvene i sigurne lozinke.

WhatsApp navodi da je funkcija puštena već juče i da će postepeno biti dostupna korisnicima širom sveta u narednim mesecima. Ukoliko je niste dobili, verovatno ćete morati da sačekate još malo.

Kroz ovu novu funkciju, WhatsApp nastavlja da unapređuje svoje sigurnosne funkcije, pružajući korisnicima dodatni sloj zaštite i osnažujući njihovu kontrolu nad sopstvenim digitalnim prostorom. Ovo je još jedan primjer kako tehnološke kompanije nastavljaju da inoviraju u oblasti privatnosti i sigurnosti korisnika.

(Aldin B.)

whatsapp
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.