20.2.2024. 21:56
0
Ovaj bh. grad je najjeftiniji u Evropi za digitalne nomade
Širom svijeta je sve više onih koji za život zarađuju “daljinski”, pa su tako posljednjih godina aktuelne i liste gradova koji su najbolji, najgori, ali i najjeftiniji i najskuplji za život popularno nazvanih digitalnih nomada.

Ove godine kao ubjedljivo najjeftinije mjesto proglašena je Tuzla, na iznenađenje mnogih. 

Naime, kako prenose britanski mediji, u rangiranje gradova ulazila je brzina bežičnog interneta, ali i cijene stanovanja, hrane i osnovnih režija.

U ovom istraživanju Brohter UK, Tuzla je uspjela da skupi 76.29 bodova od maksimalnih 100, što joj je obezbijedilo prvo mjesto na ovoj neobičnoj rang listi.

Britanski mediji navode da je riječ o harizmatičnom gradu, sa dosta kulturnih obilježja. Takođe, kao veliki plus za Tuzlu su i prilično blage zime i topla ljeta.

Britanci navode i Panonsko jezero, koje se u brojnim recenzijama karakteriše kao pravi “urbani dragulj” Tuzle.

Na drugom mjestu je rumunski grad Oradea, sa skorom od 72.93, a Krajova, takođe iz Rumunije, zauzela je treće mjesto sa 70.60 bodova.

U prvih deset, tačnije na 10. mjestu našao se još jedan bh. grad – Sarajevo sa skorom 61.22.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.