5.12.2024. 15:22
0
Zapečena pastrmka s povrćem
Jedan od najlakših načina za pripremu ribe jeste da je zapečete u rerni. Kožica će biti hrskava, a meso sočno i mekano.
Sastojci:

1 kg pastrmke
400 g carskog povrća

20 ml maslinovog ulja
2 češnja bijelog luka
1 chili papričica
1 limun
svježi peršun
ruzmarin
so
biber

Svježu i očišćenu pastrmku rasijecite na nekoliko mjesta po koži, a u unutrašnjost stavite deblje kriškice limuna i po jedan češanj bijelog luka. Ribu posolite i pobiberite i položite na dno tepsije.

Oko ribe rasporedite carsko povrće.

U posebnoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sitno nasjeckan svježi peršun i bijeli luk, te ruzmarin. Chili papričicu izrežite na kolutiće i sve dobro izmiješajte. Ukoliko želite da jelo bude manje pikantno, odstranite sjemenke iz paprike.

Sa ovom smjesom prelijte ribu i povrće, te stavite u zagrijanu rernu na 220 C i pecite oko 20 minuta.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.