Jedan od najlakših načina za pripremu ribe jeste da je zapečete u rerni. Kožica će biti hrskava, a meso sočno i mekano.
Sastojci:
1 kg pastrmke
400 g carskog povrća
20 ml maslinovog ulja
2 češnja bijelog luka
1 chili papričica
1 limun
svježi peršun
ruzmarin
so
biber
Svježu i očišćenu pastrmku rasijecite na nekoliko mjesta po koži, a u unutrašnjost stavite deblje kriškice limuna i po jedan češanj bijelog luka. Ribu posolite i pobiberite i položite na dno tepsije.
Oko ribe rasporedite carsko povrće.
U posebnoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sitno nasjeckan svježi peršun i bijeli luk, te ruzmarin. Chili papričicu izrežite na kolutiće i sve dobro izmiješajte. Ukoliko želite da jelo bude manje pikantno, odstranite sjemenke iz paprike.
Sa ovom smjesom prelijte ribu i povrće, te stavite u zagrijanu rernu na 220 C i pecite oko 20 minuta.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.