5.12.2016. 11:36
13
Dženanov otac posjeduje snimak iz noći kada mu je ubijen sin: PU Ilidža je dosta toga prikrila i prešutila
Ročište za slučaj "Dženan Memić" održano je 30. novembra 2016. godine gdje je pred Tužilaštvom KS svjedočio jedini očevidac u ovom slučaju.

Prema prijašnjim informacijama sa ročišta, Dženan Memić je stradao u saobraćajnoj nesreći kada ga je u Aleji udario zeleni kombi kojim je upravljao Ljubo Seferović, koji je prošao velikom brzinom kroz Aleju. Informacije sa posljednjeg ročišta govore kako se ne radi o zečenom, nego o bordo kombiju, i kako taj kombi nije prošao nego se zaustavio na mjestu nesreće.

"Sada je svjedok svjedočio da je čuo udarac metala od metal, drugi svjedok kaže da je Ljubo kod njega dlazio sa plavim kombijem, u nekoj izjavio je dao da je zeleni kombi u pitanju, na prošlom ročištu je rekao momak da je bordo kombi, istraga je vođena za zeleni kombi. Tu se ne slaže ništa ", govori za Source otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić. 

Memić tvrdio da je PU Ilidža dosta toga od početka znala o slučaju, ali da je dosta i prikrila na čelu sa načelnikom Četvrte policijske uprave Ilidža Mirsadom Dželilovićem.

"Drugi Alisin telefon je vraćen u PU Ilidža, o tome se šuti. Načelnik Mirsad Dželilović dosta zna o ovom slučaju, dobro ga je prikrio, dobar je prijatelj od Vahida Čosića. Oni su najviše od početka znali o ovome svemu. Deset mjeseci oni meni nanose bol, ovo od samog vrha ide", kaže Muriz Memić.
 
Otac Dženana Memića tvrdi kako su postojala tri snimka koji jasno pokazuju šta se dogodilo te noći. 

"Meni su u MUP-u rekli da je fizički uništen snimak sa hotela Hercegovina. Ja posjedujem snimak sa Kuvajtske rezidencije, kad dođe trenutak ja ću ga objaviti. I oni imaju taj snimak, kao i snimak sa kuće Šerifa Konjevića koji su krili od mene, rekli su da je uništen, pa su kasnije rekli da mi ga ne smiju dati. On tu jasno vide šta se desilo", kaže nam Muriz Memić. 

Cijeli razgovor sa ocem tragično stradalog Dženana Memića, Murizom Memićem pogledajte u priloženom videu!

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

13
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.